27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrandafirul pitic, usor de ingrijit

Trandafirul pitic, usor de ingrijit

Trandafirii pitici sunt in mod natural rezistenti in gradina tot anul. Sunt plante perene usor de ingrijit si aproape tot timpul in floare, care pot fi folosite la borduri sau straturi ridicate. Daca sunt acoperiti bine cu frunze, ei pot sta afara chiar si iarna. Trandafirii pitici sunt versiunea la scara redusa a trandafirilor obisnuiti, si desi variaza in multe feluri, toti au flori micute, rareori parfumate. Florile pot avea intre 1,2-5 cm in diametru, cu o gama de culori la fel de larga ca la trandafirii obisnuiti.


Trandafirii pitici se adapteaza foarte bine si conditiilor de apartament. Trandafirii au nevoie de lumina puternica, deci trebuie asezati la o fereastra orientata spre sud sau vest. Ca sa infloreasca tot timpul, trandafirii pitici au nevoie de lumina suplimentara, eventual de la niste tuburi fluorescente.


Trandafirii pitici au nevoie de mai multa umiditate. Iarna, aerul din majoritatea caselor devine foarte uscat, iar problema se poate rezolva in doua moduri: asezarea unor vase cu apa intre ghivece sau asezarea acestora intr-o tava cu apa, pe un strat de pietricele. De altfel, chiar plantele vor „spune“ daca umiditatea este scazuta, pentru ca frunzele se vor zbârci, ingalbeni si vor cadea.


Când sunt crescuti in gradina, marele avantaj al trandafirilor pitici este ca se ingrijesc foarte usor. Majoritatea sunt rezistenti si mai usor de taiat decât trandafirii obisnuiti – „operatia“ presupune numai taierea vârfurilor ramurilor. Cele mai bune momente de efectuare a taierilor sunt inceputul verii si, inca o data, toamna târziu, in ambele cazuri dupa ce s-au ofilit florile.


Material realizat in colaborare cu Gradina Botanica din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS